Vinn och försvinn, Jonte!

Jonte kan konsten att hålla i tömmarna när det sprutar som värst om hästarnas hovar. Följ med på den spännande jakten om storvinsten på hippodromen i Paris!

Hur ska Jonte och Aida rädda travaren Aramis? Hon har varit försvunnen i mer än tio år. Men kanske är hon tillbaka? ”Tuttan” (en 95-årig gammal dam) har fått brev från sin vän Baptista, som befinner sig i Paris med sin cirkus. Hennes spådam har i spåkulan sett Jonte i sulkyn bakom en vit häst. Kan det vara Aramis?
  Detta måste undersökas, varför de ger sig iväg i Tuttans racerbil och med Tuttan bakom ratten. I Paris får Jonte och Aida hjälp av Victor (trollkarl på cirkusen) att leta efter hästtjuvarnas rövarkula. Mycket riktigt hittar de Aramis, som är far till Azzah, den häst Jonte vanligtvis kör för ”Travkungen”. Spelfeber har brett ut sig i Paris. Alla tror att Aramis ska vinna ”Prix de Paris”. Bara hästtjuvarnas ledare spelar på en annan häst.
  Men Jonte, nu utklädd till Aramis kusk, tar i hemlighet över i sulkyn, och resten kan man kanske ana. Det blir en tävling så det sprutar om hovarna och fartvinden yr. Men ska Jonte senare lyckas få Aramis ut ur Hippodromen, utan att hästtjuvarna fångar honom, det är den stora och allt överskuggande frågan.
  Denna andra del i en serie är spännande, omsorgsfullt och kvickt berättad. Illustrationerna av Alexander Jansson är mustigt färgglada, vackra kompositioner från Paris stora Hippodrom med omnejder. Vi bjuds på underhållande hästjakt med deckarstämning, i karaktärsfulla Parismiljöer. Läckert!

Tipsat av: Staffan Engstrand den 14 januari 2016