Vildhäxa Eldprovet

Fantasy för yngre.

När Clara blir riven av en katt får hennes mor anledning att förklara för henne att hon faktiskt är en vildhäxa, fast hon är som en alldeles vanlig flicka. Hos en moster till mamman, som också är vildhäxa, blir hon upplärd i konster en vildhäxa måste känna till.
  För Clara känns deta med häxkonster inte så viktigt, så hon tar det inte så allvarligt. Ändå gör hon allting rätt, när hon väl ställs inför uppgifterna. Hon lär sig att tvinga bort angripande faror.
  När hon senare lämnas ensam i huset hos mostern, inträffar det förfärliga att hon ställs inför den fallna vildhäxan Kimara, som vill återta sin makt. Och då behöver hon Claras konster. Med list överrumplar och rövar hon bort Clara, som med egna krafter ändå lyckas rädda sig tillbaks till mostern. Men Kimara utmanar till en duell om Claras konster.
  Fyra svåra uppgifter måste Clara lösa, för att hon ska slippa fri. Kan hon bara hålla sig till sanningen, har hon ingenting att frukta. Och visst, hon har sin unika kontakt med djur och natur, som hjälper henne när det ser som mörkast ut. Fint berättat, för de yngre läsarna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 31 januari 2012