Varelserna

Farligt virus slår ut allt liv på Gotland

I Elias bok gör Elias och hans lillasyster Emma allt för att överleva dagen... och natten. De lever på flykt. Ett virus har slagit till på Gotland som dödar människor och förvandlar dem till hungriga zombies vars begär endast kan mättas av kött, färskt kött från levande varelser. Zombiernas skarpa luktsinne gör att de kan sniffa sig fram till levande människor på långa avstånd. På dagarna håller sig zombierna borta då de inte mäktar med dagsljuset, men på nätterna hasar de fram i stora stönande flockar, ringar in sina villebråd som de sedan sliter åt sig för att mätta sina utsvultna magar.

Sedan virusutbrottet har Elias och Emma förlorat hem, familj, trygghet och vardagsliv, ja nästan allt utom sina liv. På dagarna letar de febrilt efter mat, konserver och skydd för natten och på nätterna gömmer de sig från varelserna. Tankarna snurrar... Hur länge ska de överleva? De har inte träffat en levande människa på flera veckor och det är svårt att hitta mat under de ljusa timmarna. På nätterna hinner de bara sova några enstaka timmar då de måste hålla vakt och barrikadera sig för de zombier som känner deras människolukt. 

Det här är den första delen av en spännande zombieserie. Den är utformad som en kortare grafisk roman med illustrationer i svart, vitt och rött som fångar bokens stämning. Andra delen i serien heter Varelserna – Emmas bok och kom ut under våren 2014.

 

Målgrupp:

Tipsat av: Tatiana på Bibliotek Sundbyberg den 28 maj 2014