Vår bokjury

Rösta på dina favoritböcker i Vår bokjury Solna Sundbyberg!

Loggan för Vår Bokjury Solna-Sundbyberg

VAD? I Vår bokjury får du som är mellan 0-15 år läsa och rösta fram dina favoriter bland alla böcker som gavs ut 2017. Det går att rösta på bilderböcker, skönlitteratur, faktaböcker och böcker på olika språk.

 HUR? Läs eller lyssna på valfritt antal böcker från 2017. Boktips hittar du lättast i Barnbokskatalogen, på affischer vi satt upp eller så söker du i bibliotekets katalog efter böcker utgivna under året.

Hämta en röstsedel på biblioteken i Solna/Bergshamra/Ulriksdal eller Signalfabriken/Hallonbergen eller på skolbiblioteken i samma kommuner.  Du kan också ladda ner röstsedeln här:  

Fyll i dina favoriter, max 5 böcker. Ordningen spelar ingen roll. Alla röster är lika mycket värda. Lämna röstsedeln senast fredag den 13 april på biblioteket.

 VARFÖR? Vi tycker det är viktigt att bara barn och unga får göra sina röster hörda. Det är demokratiskt och vi vill veta vad du tycker om att läsa*.  Alla har samma rätt att få tillgång till bra och aktuella böcker. Vi tycker att det ska vara roligt att läsa och att det är viktigt att stärka intresset för böcker och läsning. Det ger dig också en bra språklig grund.

*Vuxna får gärna hjälpa till att läsa med barn och unga där det behövs.

 OCH SEN DÅ? Vi räknar ihop alla röster och drar vinnare av bokpriser. De böcker som får flest röster presenteras på vinnaraffischer. Vinnare meddelas i mitten av maj.

Signalisten sponsrar tävlingen med en I-pad som alla som röstar har chansen att vinna.

Följ oss gärna på Instagram på varbokjury och du får gärna tagga dina egna bilder på dina boktips med #vårbokjury och #vårbokjury2017

I Barn- och ungdomsbokskatalogen kan du läsa om ett urval av böcker från 2017. Du får den gratis på biblioteket! 

Här finns affischer att ladda ner och skriva ut med massor av bra tips:

    

Här presenterar vi vinnarna i Vår bokjury Solna Sundbyberg 2016!