Världen på vinden

En härlig högläsningsbok!

På en bortglömd vind, i ett gammalt hus, bor en brokig samling leksaker, som alla sedan länge är övergivna och lämnade åt sitt eget öde.
Där finns bokens berättarjag, den filosofiskt lagda spindeln Tella, dockan Ester med sin konservburk, McDonald-fågeln som drömmer om att en dag kunna flyga, den skrytiga roboten Fajter, Profeten som väntar på Domedagen, den skeptiske Uttris och den gamla nötta och trötta Nalle Nelly som knappt längre minns vem hon är.

På vinden har leksakerna skapat sig en egen värld, ett eget universum, som de förstår och tolkar på sitt alldeles egna vis. De minns inte längre att de en gång har hört hemma någon annanstans och om världen utanför vet de inget längre. En dag hörs underliga ljud utifrån. Vad är det som bankar, krafsar och skrapar? Tella är nyfiken och vill gärna veta mer om det okända Utanföret. Innebär det ett hot eller är det kanske så att räddningen från en nära förestående fara finns där ute?

Det finns många funderingar att prata vidare om i Lotta Olssons bok, som är både tankeväckande, poetisk och underfundig. Benjamin Chauds  stora illustrationer är härligt färgsprakande och fångar lätt läsarnas intresse. Det här är en perfekt bok att läsa högt tillsammans med barn från 5 år.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sofia Kemi den 19 april 2016