Tipsen för en skön sommar

Böcker, filmer och tävling för lata sommardagar.

Konsten att resa

Skrivet av: Sara Lafolie

”Resorna är tankens barnmorskor” skriver författaren Alain de Botton i Om konsten att resa. Han menar att få platser är så befrämjande för inre samtal som ett flygplan, ett fartyg eller ett tåg i rörelse. Sommarens ledighet ger tid för resor ut i världen - men även inåt för reflektion. Att resa, det kan man göra hemma bara med ett nytt sätt att se och uppleva omgivningen. Med inspiration av de Bottons boktitel presenteras här ett urval romaner för sommarläsning om resor som ter sig rätt olika.

Festivalsommar

Skrivet av: Malin Olsson

Redan i början av juni börjar den svenska festivalsommaren. Hela sommaren finns sedan alltid någon festival att åka till för den musikälskande. Vi guidar dig till några av sommarens festivaler och ger dig musiktipsen för uppvärmning.

Somriga ungdomsböcker

Skrivet av: Karin Walterson

På sommaren vill jag läsa böcker med riktig sommarkänsla; här listar jag några somriga ungdomsböcker som doftar solkräm och hav.

Brittisk feelgood för regniga dagar

Skrivet av: Maria Söderström Sörensen

Briten Lundmark och Linda Noaksson tipsar om brittiska feelgood filmer för regniga sommardagar eller långa ljusa kvällar.

Skrivet av: Malin Olsson den 21 juni 2011