Tillfälliga förändringar av lånevillkoren med anledning av det nya coronaviruset (covid-19)

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Känner du dig inte fullt frisk ska du stanna hemma. Tänk på att du kan låna om dina böcker här på vår webbplats!

Tillfälliga förändringar i våra lånevillkor - gäller 24 november till 13 december. Detta kan komma att förlängas vid behov.

• Normal lånetid gäller - 28 dagar (på ej reserverade medier).

• Utökat antal omlån – privatpersoner kan nu göra upp till 3 omlån (förutsatt att mediet inte är reserverat).

• Aktuellt-böcker – lånetiden ändras från 10 dagar till 14 dagar.
  • Utökat antal tillåtna lån av e-böcker och e-ljudböcker per vecka – gränsen för antal e-bokslån som du kan ha samtidigt ökas från tre till fem lån från och med den 24 november. Tjänsten nås via appen Biblio och är tillgänglig för dig som har ett bibliotekskort.
  • Film från Cineasterna finns tillgängligt att titta på hemifrån – gränsen ökas från tre filmer/månad till sex filmer/månad för dig som har ett bibliotekskort.
  • Boken kommer –extra utkörning vid behov till dig som är Boken kommer-låntagare.
  • Bokkassar/boklådor –vi plockar ihop boklådor och bokkassar till förskolor och skolor som de får hämta på något av våra bibliotek.

Uppdatering med ny info:

• Reservationsavgiften är tillfälligt borttagen, så alla reservationer sker tillsvidare utan kostnad.
  • För närvarande behöver du inte betala förseningsavgifter. Gäller för lån gjorda under perioden från 24 november och tillsvidare (obs! gäller ej fjärrlån från andra bibliotek).

den 16 mars 2020