Tillfälliga förändringar av lånevillkoren med anledning av det nya coronaviruset (covid-19)

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Känner du dig inte fullt frisk ska du stanna hemma och inte vistas i bibliotekens lokaler. För att underlätta detta gör vi nu ett antal tillfälliga förändringar i våra lånevillkor. Tänk på att du kan låna om dina böcker här på vår webbplats!

Tillfälliga förändringar i våra lånevillkor - gäller under mars och april:

• Utökad lånetid - från 4 veckor till 6 veckor (på ej reserverade medier).

• Utökat antal omlån – privatpersoner kan nu göra upp till 3 omlån (förutsatt att mediet inte är reserverat).

• Aktuellt-böcker – lånetiden ändras från 10 dagar till 14 dagar.
  • Utökat antal tillåtna lån av e-böcker och e-ljudböcker per vecka – gränsen för antal e-bokslån som du kan ha samtidigt ökas från tre till fyra lån från mars till april. Tjänsten nås via appen Biblio och är tillgänglig för dig som har ett bibliotekskort.
  • Film från Viddla finns tillgängligt att titta på hemifrån – gränsen ökas från tre filmer/månad till fem filmer/månad för dig som har ett bibliotekskort.
  • Boken kommer –extra utkörning vid behov till dig som är Boken kommer-låntagare.
  • Bokkassar/boklådor –vi plockar ihop boklådor och bokkassar till förskolor och skolor som de får hämta på något av våra bibliotek.
den 16 mars 2020