Tillfälliga förändringar av lånevillkoren med anledning av det nya coronaviruset (covid-19)

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Använd gärna våra digitala tjänster. Tänk på att du kan låna om dina böcker här på vår webbplats!

Normal lånetid gäller - 28 dagar (på ej reserverade medier).

Tillfälliga förändringar i våra lånevillkor - gäller tillsvidare:

• Utökat antal omlån – privatpersoner kan nu göra upp till 3 omlån (förutsatt att mediet inte är reserverat).
  • Max 10 reservationer samtidigt
  • E-böcker och e-ljudböcker: 6 lån per 7 dagar (observera att du ej kan återlämna e-lån, de går ut automatiskt när lånetiden är slut). Tjänsten nås via appen Biblio och är tillgänglig för dig som har ett bibliotekskort.
  • Film från Cineasterna finns tillgängligt att titta på hemifrån – gränsen ökas från tre filmer/månad till sex filmer/månad för dig som har ett bibliotekskort (observera att varje startad film gäller som ett lån).

Till och med 15 februari:

• Inga förseningsavgifter eller avgifter för ej uthämtade reservationer (obs! gäller ej fjärrlån från andra bibliotek).