Tid för trädgård - några nya boktips

Våren är äntligen här! Nu vaknar trädgården till liv och det är dags att sätta i gång med det lustfyllda trädgårdsarbetet.

Nu när det är vår är det härligt att få börja ta hand om den vaknande trädgården. Inspiration och idéer kan man hitta i någon trevlig trädgårdsbok. Medelhavsträdgård av Kerstin Engstrand visar hur man kan förverkliga drömmen om en trädgård i Medelhavsstil i ett svenskt klimat. Vilka växter tål svensk klimat? Hur gör man med de växter som inte tål frost? Man får tips om hur man bygger upp olika rum med krukor, rabatter och häckar. Som ytterligare inspiration finns ett urval av kända Medelhavsträdgårdar med i boken.
Ett eller flera besök i växtbutiken brukar behövas under trädgårdssäsongen. När man väl står där i butiken kan det vara svårt att välja bland alla växter. Då kan Din guide i plantskolan av Dan  och Ann-Christin Rosenholm vara till hjälp. Där berättas om ett urval växter, cirka 150 stycken,
som klarar sig bra och håller sig vackra. Många växter är ganska vanliga och lätta att få tag i, medan några är mer exklusiva och kanske bara finns på några få ställen.
Musikern och låtskrivaren Stefan Sundström tar oss med ut i sin trädgård i Stefans lilla gröna.
Han försöker leva som han lär, bli oberoende även om det är svårt. En berättelse om att sura sin mört, gräva sin kompost och odla med mycket kärlek.
Grönsakslandet av Agneta Ullenius är en bok för den som drömmer om ett eget prunkande grönsaksland. Boken beskriver 22 lättodlade och läckra favoriter som man kan odla i trädgården eller i stora krukor och lådor. Vare sig man vill anlägga ett stort grönsaksland i sin trädgård eller  vill odla på sin balkong eller altan ger boken mängder med tips som gör att man lyckas. Man får bland annat veta olika växters krav på jord och näring, lämpliga tider för sådd och utplantering, om skötsel och vanliga skadeangrepp.
I Drömmen om en vit trädgård : inspiration, idéer, tips & råd av Carina Bergius får vi följa med på en vandring i några av Sveriges, Danmarks och Englands vackraste vita trädgårdar. Vi får stifta bekantskap  med en rad trädgårdspersonligheter som till exempel Penny Snell, ordförande för National Gardens Scheme som varje år ger ut The Yellow Book. Vi får även följa med till Sissinghurst i England där den vita trädgårdstrenden en gång började. Boken ger också handfasta tips om hur man skapar en vacker vit trädgård. Vi får skötsel- och odlingsråd, krukpraktika, växthustips och mängder av fantastiska foton.

 

 

 

 

 

 1. Din guide i plantskolan

  Undertitel: [växtval, plantering, skötsel]
  Av: Rosenholm, Dan
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Trädgårdsskötsel
  Finns som: Bok
 2. Grönsakslandet

  Av: Ullenius, Agneta
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Trädgårdsskötsel
  Finns som: Bok
 3. Stefans lilla gröna

  Undertitel: [en handbok i utanförskap]
  Av: Sundström, Stefan
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2010
  Klassifikation: Trädgårdsskötsel
  Finns som: Bok
 4. Medelhavsträdgård

  Av: Engstrand, Kerstin
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Trädgårdsskötsel
  Finns som: Bok
 5. Drömmen om en vit trädgård

  Undertitel: inspiration, idéer, tips & råd
  Av: Bergius, Carina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Trädgårdsskötsel
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Kicki Backman den 7 maj 2011