Texter om ett popfenomen

”Jag tror att Sverige behöver en sån som jag. En virvelvind.” Håkan Hellström

Det är ingen överdrift att säga att Håkan Hellström sedan debuten 2001 har dominerat 00-talets svenska popscen. 11 år och 6 album senare är han en svensk popikon som fortfarande får både tonåringar och vuxna att gråta ohämmat på hans konserter och bli hejdlöst förälskade.

I Texter om ett popfenomen samlas de bästa intervjuerna, krönikorna, reportagen och recensionerna med Håkan Hellström. Det är en kronologisk resa som börjar i mitten av 90-talet då Håkan var trummis i indipopbandet Honey is cool där Håkan spelade med bla Karin Dreijer och slutar år 2007 när Håkan är i färd med att släppa sitt femte album.

Boken berättar om hans album och turnéer, kärleken till Göteborg, visor och havet, om hans vapendragare Daniel Gilbert, om den otippade succén med debutskivan, om Broder Daniel och Honey is cool.

Känn ingen sorg är redan en klassiker. Ett av de bästa debutalbumen som nånsin släppts, det kan utan tvekan jämföras med Ebba Gröns eller Jakob Hellmans debuter.” Per Bjurman, 2001 recensent Aftonbladet

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Malin Olsson den 9 juni 2011