Tillgänglighet

Här kan du läsa mer om hur du kan anpassa inställningarna för din webbläsare för att göra denna sida mer tillgänglig. Du kan även se vår tillgänglighetsredogörelse.

Anpassa webbplatsen

Textstorlek

Du kan ändra textstorlek på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus.

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

  • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer väljer du Visa och därefter Textstorlek.
  • I Safari öppna menyn "Innehåll" och välj "Öka textstorleken" eller "Minska textstorleken"
  • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Färger/Teckensnitt

Du kan själv ställa in färger och teckensnitt i webbläsaren om du tycker att det underlättar läsningen av webbplatsen. Inställningarna finns i de flesta webbläsare under Verktygsmenyn.

Om du är osäker på hur du gör finns mer information i webbläsarens hjälpfunktion.

Tangentbordsnavigering

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab.

För att slippa "tabba" dig förbi en mängd länkar innan du kommer till sidans huvudinnehåll finns en länk överst på varje sida, "Till innehållet" som gör det möjligt att komma direkt till huvudinnehållet.

De flesta webbläsare har stöd för snabbkommandon (så kallade Access keys) för att navigera på webbplatser. Hur du använder snabbkommandon varierar mellan olika webbläsare och operativsystem, men i Windows använder du i de flesta fall ALT + snabbtangent (Internet Explorer) eller SHIFT + ALT + snabbtangent (Firefox). I Mac OS används i båda fallen CTRL istället för ALT.

Följande snabbtangenter finns definierade på denna webbplats:

Snabbtangent: S
Hoppa över navigeringen och gå direkt till textinnehållet

Snabbtangent: 0
Tillgänglighetsinformation (denna sida)

Snabbtangent: 1
Startsida

Snabbtangent: 3
Webbkarta

Snabbtangent: 4
Hoppa till sökfältet

Snabbtangent: 7
Kontakt

Tillgänglighetsredogörelse

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi strävar efter att solna.se/bibliotek ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från solna.se som inte är tillgängligt för dig kan du skriva till Kontaktcenter eller ringa Kontaktcenter på 08-746 10 00.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss genom att skriva till Kontaktcenter så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Sök

Språk