Skruva den som Henry

Följ Vagntunas lejon i handbollsvärlden!

Detta är en fin liten idrottsroman som utspelar sig i handbollsvärlden. När huvudtränaren Valle sidsteppar två unga spelare, efter uteblivna framgångar, lyckas de två grabbarna, med hjälp av ytterligare avhopp (i protest mot tränaren Valle) bilda ett nytt lag: Vagntunas Lejon.
  De skaffar sig också en tränare, gamle Henry, den kufiske vaktmästaren på skolan. Vad nästan ingen vet är att Henry har ett handbollsförflutet i högsta serierna. Med hans minst sagt annorlunda träningsmetoder får laget också ordning på sitt spel, och detta med en superduktig tjej i målet.
  Staffan Bjerstedt, förankrad som journalist och revyförfattare, debuterar med denna ungdomsroman, med härligt livfulla, svartvita illustrationer av Johan Hesselstrand. Berättelsen har en underbar intrig, kontrasten nämligen mellan de två tränarna, som inte kunde vara mer olika, den ene stressat gapig, den andre lugn och trygg i sig själv. Det är en fröjd att följa dramatiken kring Henrys träningsmetoder, och om de ska ge förväntat resultat.
  Staffan Bjerstedt beskriver på ett lättsamt vis själva matcherna, så att också den oinvigde förstår. Sista matchen blir ett möte mellan Valles och Henrys båda lag, och gissa hur det går! Det är spännande intill sista matchavgörande minut. Henrys vapen kommer till användning, flera gånger om. Fantastiskt fint berättat på ett rättframt vis. Man kan inte annat än hoppas på flera delar om detta kamratgäng och lag.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 17 februari 2016