Välkommen på utställning om Mod!

På måndagen den 28/8 invigde vi utställningen om Mod, för att uppmärksamma Raoul Wallenberg-dagen. 120 barn från Raoul Wallenbergskolan i Järva deltog.

Det var en härlig och högljudd stämning när 120 elever från årskurs 2 på Raoul Wallenbergsskolan i Järva kom till biblioteket för att tillsammans med bibliotekarierna göra en utställning om Mod. Tillsammans med de tavlor som målades av våra barnbesökare under lördagens målarverkstad växte det fram en spännande blandning av tips, analyser och porträtt. Barnen delades in i tre grupper, och en grupp fick fundera över Vem som är modig, en annan grupp fick rita teckningar och prata om vad mod är, och en tredje grupp fick komma med sina egna idéer om hur man kan göra världen bättre. När barnens arbeten var klara och sammanfogade med resten av utställningen så talade Peter Edholm, ordförande för kulturnämnden i Solna, och invigde utställningen som  nu kommer stå på biblioteket i Solna Centrum i två veckor. Välkomna förbi!

Skrivet av: Frida Fleischer den 28 augusti 2017