Solna stadsbilioteks HBTQ-månad – september

Vi ordnar flera program med HBTQ-tema under bibliotekets HBTQ-månad–september.

Vi ordnar flera program med HBTQ-tema under bibliotekets HBTQ-månad-september.

1. Författarbesök: Fredrik Ekelund/Marisol M

Datum torsdag 5 september 2019 18:00 - 19:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Hen berättar historien bakom romanen Q där hen beskriver upptäckten av sin egen transidentitet och hamnar i en kris som leder till skilsmässa och ett helt nytt liv.

2. Regnbågslördag för barn (Obs! ändrad tid kl. 13-14)

Datum lördag 7 september 2019 13:00 - 14:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Vi läser en saga, ser på film, pysslar på HBTQ-tema och fikar. För barn från 4 år och uppåt i vuxens sällskap. Drop-in. Obs! Pysslet är inställt p.g.a. sjukdom/kort om personal och Regnbågslördagen håller därför på 1 h istället för 1 h 30 min.

3. Författarbesök: Andrés Esteche

Datum torsdag 12 september 2019 18:00 - 19:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Ska en behöva komma ut för att få komma in? — Kom ut-berättelserna som blev flyktingberättelser från hbtq-personer. Andrés Esteche pratar om sin bok ”Kom in, kom ut”, läser ur den och berättar om sitt arbete i RFSL Newcomers.

4. Min stolthet - om hbtq och funkis

Datum torsdag 19 september 18:00 - 19:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Kom och lyssna på texter från den nya boken Min stolthet, som handlar om att vara hbtq och funkis, att vara stolt över den man är, att kämpa för att vara sig själv, att vara modig - både ensam och tillsammans med andra.

5. Bland drakar och dragqueens

Datum lördag 28 september 11:00 - 11:30 (flera tillfällen)
    Plats Biblioteket i Solna centrum (även på andra bibliotek)

En färgsprakande sagoföreställning för barn med några av landets mest erkända dragartister