Solna – Sundbybergs biblioteks lyssnarcirkel våren 2019

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

09 januari onsdag 2019
22 maj onsdag 2019
2019-01-09 till 2019-05-22.
Plats Talböcker
Kostnad: Gratis
Målgrupp:
Information:

OBS: Vi träffa på Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

För alla som lyssnar på ljud- eller talböcker.

Välkommen till Solna – Sundbybergs biblioteks lyssnarcirkel våren 2019.

Plats: Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

Kontakt: Margareta Engstrand, tele: 08-706 8479

margareta.engstrand@sundbyberg.se

Under våren lyssnar vi och pratar om följande böcker:

Onsdag 9 januari kl. 14- längst 15.30 – Brandgata av Ingrid Hedström

Del 3 i serien om diplomaten Astrid Sammils som börjar med Bortfall. Den tidigare utrikesministern Agneta Myhre mördas brutalt på en kyrkogård i Dalarna, samtidigt som en skogsbrand drar fram genom Bergslagen. Astrid är den som hittar den döda Agneta, och Dalapolisens mordutredning kommer snart besvärande nära henne själv. Mycket tyder nämligen på att mordet har en koppling till hennes och Agnetas gemensamma förflutna i inbördeskrigets Bosnien på 1990-talet. 

Onsdag 13 februari kl. 14-längst 15.30 – Kvinnors liv av Alice Munro

Jordan växer upp på landsbygden i Ontario på 1940-talet och umgås mest med sin yngre bror och en manlig familjevän. När hon börjar tillbringa mer tid i staden omger hon sig för första gången med kvinnor. Genom umgänge med mormor, moderns hyresvärd och sin bästa vän Naomi utforskar hon de mörka och ljusa sidorna av kvinnligheten. Alice Munro, 1931- , kanadensisk författare. Nobelpris i litteratur 2013. Denna bok, författarens enda roman, utkom i original 1971. 

Onsdag 13 mars kl. 16.30 OBS tiden! – Sveas son av Lena Andersson. Efter lyssnarcirkeln kan ni som vill stanna kvar på författarbesöket med Lena Andersson som börjar kl. 18.

Möbelsnickaren Ragnar Johansson föddes 1932 och växer upp i det svenska folkhemmet. Han är en händernas man, men också tankens. Ragnar är typiskt svensk, han älskar staten därför att den saknar människans godtycke; den kan göra det rättfärdiga, sanna och goda. Människan faller däremot hela tiden; hon tyngs av lidelser, drifter och svagheter. Idéroman om folkhemmet som tillstånd, och om förvandlingen som skapade vår nuvarande tillvaro.

 

Onsdag 17 april kl. 14- längst 15.30 – Inte hemma av Lennart Hagerfors

Det är hösten 1945. Den unga missionärsfamiljen har suttit fast i Kongo under kriget men nu ska de fara hem till Sverige. Pappa, mamma, storasyster och storebror. Och så romanens berättare, ännu ofödd, som inifrån värmen i moderns mage gör sig tankar om resans vedermödor. Färden går med ett skepp längs Afrikas kust till Lissabon och sedan vidare med tåg genom ett krigshärjat Europa. Om berättandets kraft, Guds distraktion och människans villkor.

 

Onsdag 22 maj kl. 14- längst 15.30 – Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt

En roman om vänskap, kärlek, lögner och skam. Berättelsen utspelar sig i New York 1987. 14-åriga June älskar sin morbror, han är den enda som verkligen förstår henne, och när han dör i AIDS blir June ensam i världen. Hennes föräldrar arbetar för mycket och systern glider undan. Snart tar en av morbroderns vänner, Toby, kontakt med June och mellan dem växer en oväntad vänskap fram. Debutroman som rönt stor framgång i USA.  

 

 1. Kvinnors liv

  Av: Munro, Alice
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: DAISY
 2. Låt vargarna komma

  Av: Brunt, Carol Rifka
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: MP3

Taggar: