Solna – Sundbybergs biblioteks lyssnarcirkel hösten 2019

Kommande tillfällen

1. 2019-12-04 14:00 till 15:30.
    04 december onsdag
    Plats Talböcker Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg
    Datum 14:00 – 15:30
Visa alla
Kostnad: Gratis
Information:

Obs! Vi träffas på Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

För alla som lyssnar på ljud- eller talböcker.

Välkommen till Solna – Sundbybergs biblioteks lyssnarcirkel hösten 2019.

Plats: Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg

Kontakt: Margareta Engstrand, tel: 08-706 8479

margareta.engstrand@sundbyberg.se

Under hösten lyssnar vi och pratar om följande böcker:

Onsdag 4/9 kl. 14- längst 15.30 – Mammorna av Alexandra Pascalidou.
Den 25/9 kl. 14 kommer författaren till Hallonbergens bibliotek på författarbesök.

Alla har nån gång haft en mamma. Här möter vi 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste områden. Från Rosengård till Rinkeby, Kronogården till Kronoparken, Hammarkullen till Gottsunda. Det är mammor som upplevt det värsta en mamma kan uppleva men också det bästa en mamma kan uppleva. En bok om våldet och kampen, men mest av allt om kärleken. Pascalidou vill ge röst åt dem som levt i tystnad, och vrida strålkastarljuset mot samhällets skuggsida.

Onsdag 2/10 kl. 14- längst 15.30 Tony-serien (Tony växer upp ; Tonys läroår ; Tonys sista läroår) av Agnes von Krusenstjerna

En litterär skylt med citat ur “Tonys sista läroår” kommer att invigas i Tuvanparken i Lilla Alby lördag 5/10.

Del 1 i en serie. Tony Hastfehr växer upp i en skyddad överklassmiljö i en norrländsk garnisonsstad. Hon är som de flesta andra unga flickor med samma bakgrund, bara lite känsligare och mer lidelsefull. Men hon lever i skuggan av sinnessjukdomen som härjar i moderns släkt, en sjukdom som även drabbar Tony. Öppen skildring från 1922, med självbiografiska inslag, om en ung flickas uppväxt och erotiska utveckling.

Del 2 i en serie inledd med Tony växer upp. Den unga adelsflickan Tony Hastfehr har efter moderns död lämnat den lugna garnisonsstaden och flyttat till Stockholm. Där förs hon in i en krets religiösa unga flickor som hon efter ett tag lämnar när hon märker att hennes tro inte räcker till. Istället kastas hon in i societetens mondäna nöjesliv. De starka sinnesrörelserna i en kärlekshistoria blir en stor påfrestning för hennes oroliga natur.

Del 3 i serien inledd med Tony växer upp. Tony Hastfehr är nu 21 år och bosatt i Stockholm. Hon känner sig ofta mycket ensam och grubblar mycket. Hennes far tvingar henne att besöka en ung nervläkare, Thure Iller, och de inleder ett förhållande. Den sensibla Tony klarar inte av alla svängningar i deras relation och tas in på ett sinnessjukhus, "Kejsarens hotell". Finkänsligt tecknad bild av en ung kvinnas psyke med självbiografiska inslag.

Onsdag 13/11 kl. 16.30 OBS! Tiden – Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson. Efter lyssnarcirkeln kan ni som vill stanna kvar på författarbesöket med Karin Alfredsson som börjar kl. 18.

Syskonen Stefan och Therese har sysslat med omfattande bedrägerier av allehanda slag och är nu på flykt genom Sverige för att hinna med den sista färjan från Ystad. I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor med sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Men snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om. Fartfylld thriller.

Onsdag 4/12 kl. 14- längst 15.30 - Rami och Jonatan av Mats Berggren

Jonatan och hans fotbollslag spelar match mot ett lag från ett flyktingboende i närheten. Det avgörande målet görs av Rami, en lång och snabb kille i motståndarlaget. När de tackar varandra efter matchen går det som stötar genom Jonatans kropp. Ramis talang tar honom snart in i Jonatans lag, med det finns många hinder längs vägen. Kanske får Rami inte ens stanna i Sverige. När killarna kommer varandra närmre, närmar sig också orosmolnen

1. 2019-12-04 14:00 till 15:30.
    04 december onsdag
    Plats Talböcker Biblioteket i Signalfabriken, Esplanaden 10 i Sundbyberg