Fogelstad - fem kvinnor, fem viljor, en tanke

Arrangemang

Biblioteket förvandlas till teater för en kväll när Anna-Lena Hemström framför sin musikaliska monolog. Pjäsen Fogelstad handlar om de fem kvinnor som 1925 startade Sveriges första kvinnliga medborgarskola. Föranmälan till: stadsbiblioteket@solna.se

De fem kvinnorna var pionjärer inom sina respektive yrkesområden, och var sinsemellan helt olika. Men de hade ett gemensamt mål: att ge alla kvinnor rätt till utbildning. Under kvällen får vi stifta bekantskap bland annat med den excentriska godsfröken, gynekologen som brann för de prostituerade och fattiga och riksdagskvinnan som till en början skrattades ut av männen i riksdagen. Med värme, humor och autentiska bilder i fonden gestaltar och erättar Anna-Lena Hemström om människorna och tiden på Fogelstad. Mellan varven sjunger hon - allt från ballad och samba till rivig tango.

Foto: Karin Alfredsson