Sök

Läslov på bibblan

Hela lovet vecka 44 är fullt av roliga evenemang som Läslovsrys med spökhistorier och läskiga boktips, läslovsbokstips av spåhäxan Winnie, spökhistorier och monsterkul med författaren och illustratören Nadia Tolstoy. Gillar du fotboll? Kom och träffa Jesper Tillberg, som skrivit några av Sveriges mest populära böcker om fotboll. Gillar du hästar? Kom på Hästboksdag med Helena Dahlgren, författaren till den spännande serien Ödesryttarna, som baseras på spelet Star Stable. Vi ses!

Förskoleöppet

Kom med din förskolegrupp och besök biblioteket före öppningstid. Från och med onsdag 20 oktober är du välkommen med din barngrupp för att låna böcker på onsdagar och torsdagar kl. 9-10.30 på Biblioteket i Solna centrum. Från och med torsdag 11 november är det även sagostund på torsdagar kl. 9.30 under förskolans timme. På Bergshamra bibliotek är förskolegrupper välkomna under Meröppettid, alla förmiddagar utom onsdagar.

Månadens tecken - Svamp

Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK) kan vara ett stöd för hörande barn att förstå talat språk. Att använda böcker med TAKK bjuder in fler barn till läsningens förtrollade värld.

Parksagostunder förvandlas till sagostunder på förskolor

Istället för att ha Parksagostunder hela september går vi ut till förskolor i Solna.

Fotboll och läsglädje

Solna stadsbibliotek har under sommaren träffat unga fotbollsspelare och boktipsat, delat ut böcker och spridit läsglädje. På plats en av dagarna var även Peter Edholm (L), kultur- och fritidskommunalråd i Solna. Detta har uppmärksammats av Mitt i Solna och P4 Stockholm. Klicka här för att läsa artikeln och lyssna på radioreportaget.

Nya spökböcker

301423
Av: Jeffers, Oliver
301442
Av: Chan, Marty
301452
Av: Priestley, Chris
301760
Av: Hulme-Cross, Benjamin
301763
Av: Lundberg Hahn, Kerstin
298612
Av: Davidsson Neppelberg, Helena
300894
300648
Av: Melin, Mårten

Språk