Vår bokjury Solna Sundbyberg 2018

Var med och rösta fram de bästa böckerna från 2018!

Följ oss på Instagram @varbokjury

VAD? I Vår bokjury får du som är mellan 0-15 år läsa och rösta fram dina favoriter bland alla böcker från föregående år. Det går att rösta på bilderböcker, skönlitteratur, faktaböcker och böcker på olika språk.

HUR? Läs eller lyssna på valfritt antal böcker. Boktips hittar du lättast i Barnbokskatalogen, på affischer vi satt upp eller så söker du i bibliotekets katalog efter böcker från föregående år.

Hämta en röstsedel på biblioteken i Solna/Bergshamra/
Ulriksdal eller Signalfabriken/Hallonbergen eller på skolbiblioteken i samma kommuner. Fyll i dina favoriter, max 5 böcker. Ordningen spelar ingen roll. Alla röster är lika mycket värda. Lämna röstsedeln på biblioteket.

VARFÖR? Vi tycker det är viktigt att bara barn och unga får göra sina röster hörda. Det är demokratiskt och vi vill veta vad du tycker om att läsa.  Alla har samma rätt att få tillgång till bra och aktuella böcker. Vi tycker att det ska vara roligt att läsa och att det är viktigt att stärka intresset för böcker och läsning. Det ger dig också en bra språklig grund.

Vuxna får gärna hjälpa till att läsa med barn och unga där det behövs.

OCH SEN DÅ? Vi räknar ihop alla röster och drar vinnare av bokpriser. De böcker som får flest röster presenteras på vinnaraffischer. Vinnare meddelas i mitten av maj.

Enligt regler för GDPR sparar vi röstsedlarna tills årets omröstning är avslutad och vinnarna är meddelade.

Vår bokury Solna Sundbyber 2018:
Röstsedelar:

Skrivet av: Rebecca Sjövold den 25 januari 2019