Solna stadsbibliotek har utsetts till Romsk läsambassad

Solna stadsbibliotek har tillsammans med 17 andra bibliotek i Sverige utsetts till Romsk läsambassad av Kulturrådet. Syftet med att utse romska läsambassader är att uppmuntra folkbiblioteken att se över sin verksamhet kring minoriteten romer och nationella minoriteter. Bagir Kwiek, romsk läsambassadör, säger så här:

– Jag vill uppmuntra bibliotek att vara en arena där romer kan få utforska och upptäcka sin identitet, språk och kultur. Och jag vill att majoritetssamhället blir nyfiket på den rika romska kulturen och litteraturen.

Under påsklovet 2021 delar vi ut påsk-kassar till barn innehållande pyssel och en barnbok med romsk tema.

Solna stadsbiblioteka si šutini sar Romani ginajimaski ambasada

Solna stadsbiblioteka si khetanes kusa 17 kaver biblioteki ando Švedo šutine te aven Romane ginajimaske ambasadi khatar Kulturrådet. Ghindo te aven romane ginajimaske ambasadi si te del pe zor ande publične biblioteki te dikhen penge buča krujal e minoriteta rom thaj e kaver natsionalne minoritetura. Bagir Kwiek, romano ginajimasko ambasaderi, phenel kade:

– Me kamav te dav zor ande biblioteki te aven phuterde areni khaj e rom birin te aven thaj te arakhen thaj te dikhen pe pesko identiteto, šib thaj kultura. Thaj me kamav te phutren e jakha vi o kaver narodo krujal te dikhen pe e romani barvali kultura thaj literatura.

1. Valdemars härillar

Av: Jönsson, Maria
  2. Brešind

Av: Holmer, Anders