Ozzys resa

Ozzys resa av Nina Nykvist och Eva-Karin Winblad publiceras som e-bok av kultur- och fritidsförvaltningen i samband med jubileumsfirandet Solna stad 75 år, 2018.

Boken riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år och lämpar sig särskilt bra att läsa äldre och yngre tillsammans. Berättelsen fungerar också utanför Solna, för alla som på ett lekfullt sätt vill fundera över hur det var i Sverige för 100 år sedan.

Ozzys resa finns både som pdf och e-bok

Du kan läsa boken om Ozzy på två sätt. Antingen som PDF-dokument, som du kan ladda ner till din dator, mobil eller läsplatta. Det behövs inget bibliotekskort eller någon registrering för det, använd bara den här länken:

Ladda ned e-boken som pdf här (PDF-dokument, 16,7 MB)

Du kan också läsa Ozzys resa som e-bok. Det kostar inget att läsa en e-bok, men du behöver ha ett bibliotekskort i Solna stad.

1. Ozzys resa

Av: Nykvist, Nina
    Språk:
    Publiceringsår: 2018
    Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn

Finns som: E-bok

Observera att vissa upplever problem vid läsning i appen BlueFire (text faller bort), därför rekommenderar vi andra e-boksläsare, till exempel iBooks.

Läs mer om hur du läser e-böcker på din dator, smartphone eller surfplatta här.

Se fler bilder från det gamla Solna

Arkivbilderna i boken är hämtade från Solna stads bildarkiv. Vill du hitta fler bilder kan du söka i databasen med ca 13 000 fotografier. Bilderna skildrar Solna ur ett kulturhistoriskt perspektiv från 1800-talets slut och fram till 2010-talet.

Skrivet av: Annica Thorell den 2 juli 2018