eMedborgarveckan 7-13 oktober 2019

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet är i fokus.

Den koordineras av Digidelnätverket och består av lokala, regionala och nationella insatser och aktiviteter från deltagande aktörer. Det gemensamma syftet är att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster med fokus på de offentliga.

Aktiviteter under eMedborgarveckan 2019

1. eMedborgarveckan: Möt Dagny Carlsson - världens äldsta bloggare

Datum måndag 7 oktober 2019 13:00 - 14:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Möt Dagny Carlsson, 107 år- och världens äldsta bloggare! När Dagny var 99 år anmälde hon sig till en datakurs och livet tog en ny vändning. 2016 kom Dagny ut med sin självbiografi "Livet enligt Dagny". Här möter hon sin datalärare Elena Ström i ett samtal.

2. eMedborgarveckan: Läs tidning eller taltidning digitalt

Datum tisdag 8 oktober 2019 14:00 - 16:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Vi visar hur man läser tidningar via dator eller surfplatta. För dig med läsnedsättning så finns dagstidningen att lyssna på som taltidning. Vi visar Pressreader och Legimus och svarar på frågor så att du kommer igång.

3. eMedborgarveckan: Digital hjälp

Datum måndag 7 oktober 2019 – onsdag 9 oktober 2019
    Plats Biblioteket i Solna centrum (även på andra bibliotek)

Känner du dig osäker när det gäller digitala tjänster och teknik? Vill du ha hjälp med mejl och sms? Hur gör man för att ladda ned bibliotekets e-böcker? Här finns digital hjälp att få!

4. eMedborgarveckan: Seniorsurf med Seniornet

Datum torsdag 10 oktober 2019 14:00 - 16:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

För dig som är äldre och osäker eller ovan att hantera datorer, surfplattor och smarta telefoner. Seniornet ger en ostressad inblick i att ta sig fram i den digitala världen. Med Björn Johnson. Drop-in.

5. eMedborgarveckan: Släktforskningsintroduktion

Datum torsdag 10 oktober 2019 16:00 - 17:00
    Plats Biblioteket i Solna centrum

Vill du veta mer om ditt ursprung - men vet inte var du ska börja? Välkommen till en introduktion av bibliotekets svenska databaser för släktforskning för dig som är nybörjare.

Skrivet av: Camilla Käck den 4 oktober 2019