Startkompis - Låna en Solnabo

Vill du lära känna Solna med en ny kompis? Låna en solnabo via Startkompis!

Startkompis

Bli Startkompis!

Vi skapar kontakt mellan nyanlända och etablerade svenskar som bor i samma kommun och som vill upptäcka sitt närområde tillsammans. Du träffar din startkompis för en timmes promenad eller fika, en gång. Ett kul sätt att få en ny kompis - en startkompis.

Så här går det till:

1. Anmälan. Klicka här för att registrera dig, eller kom in till Bergshamra bibliotek eller biblioteket i Solna centrum så hjälper vi dig.

2. Matchning. Vi hittar en person som bor i Solna.

3. Mötet. Ni träffas och går en promenad i ungefär 1 timme. Ni kan även ta en fika.

Om du tycker det är kul får du och din nya startkompis gärna ses igen på egen hand, eller anmäl dig igen för att träffa en ny person.   

Om Låna en solnabo och Startkompis

Låna en solnabo är ett projekt som startades 25 november 2016 av Solna stadsbibliotek för skapa möjligheter till möten mellan nyanlända och etablerade solnabor över 18 år. Liknande projekt finns på bibliotek i flera andra svenska kommuner, t.ex i Uppsala och på Gotland. 

Startkompis är ett samarbete mellan Kompisbyrån och intresserade kommuner, som stöds av Länsstyrelsen Stockholm. Startkompis syftar till att öka nyanländas lokalkännedom, på ett lättillgängligt sätt engagera etablerade svenskar, och utöka alla startkompisars sociala nätverk.

Kompisbyrån är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden organisation sedan 2014 som syftar till att öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar, och har möjliggjort tusentals nya möten mellan personer från över 126 länder.