Sommarboken

Är du mellan 6-12 år? Då kan du vara med i Sommarboken! Årets tema är "Genom portalen" med fokus på hur du själv kan använda din fantasi och skriva historier.

Låna och läs valfria böcker i sommar. Sedan kan du skriva vad du tycker om böckerna i ditt sommarbokshäfte. Häftet kan du hämta på något av våra bibliotek eller ladda ned här nedan. 

Lämna in ditt häfte på biblioteket vid vår avslutningsfest tisdag 18 augusti kl. 15-16 i Skytteholmsparken och på Bergshamra torg så bjuder vi på glassfika och en bok i present!

Ps. Om du inte kan komma på kalaset kan du lämna in ditt ifyllda häfte på något av våra bibliotek när som helst till och med 31 augusti, så får du din bokgåva på en gång.

Vi har flera aktiviteter kopplade till Sommarboken: 

Sommarboken

 1. Kick-off för Sommarboken på Bergshamra torg!

  Datum måndag 15 juni 2020 13:00 - 15:00
  Plats Bergshamra bibliotek

  Vi drar igång Sommarboken med glassfika, pyssel och en massa bra boktips. Passa på att ladda med böcker att läsa under lovet!

 2. Ingela Korsell berättar om PAX-serien och mystiska väsen!

  Datum tisdag 16 juni 2020 15:00 - 17:00
  Plats Bergshamra bibliotek

  Författaren Ingela Korsell kommer till biblioteket och berättar om böckerna i PAX-serien och sin senaste bok Väsenologi. Passa på att fråga allt du vill veta om nordisk folktro och lär dig allt om troll, mylingar och maror. Vi är utomhus och håller avstånd. Från 8 år.

 3. Sommarbokskalas

  Datum tisdag 18 augusti 2020 – tisdag 18 augusti 2020
  Plats Biblioteket i Solna centrum (även på andra bibliotek)

  Vi avslutar Sommarboken med ett kalas utomhus där vi fikar, pysslar och pratar böcker. Lämna in en eller flera bokpresentationer på kalaset, så får du en bokpresent.