Solnas bokmässa firar 10 år!

I år fyller Solnas bokmässa 10 år! Lördag 16 november kl. 11-16 blir det mängder av festliga program för såväl barn som vuxna på biblioteket i Solna centrum. Det blir bland annat danssaga och återbruksworkshop för barn, bokförsäljning, författarscen med lokala Solnaförfattare och Jonas Hassen Khemiri.

Foto av Jonas Hassen Khemiri: Pierre Björk

I år gästas Solnas bokmässa av flerfaldigt prisbelönta Jonas Hassen Khemiri som berättar om sin senaste bok Pappaklausulen. Därefter tar lokala Solnaförfattare vid på scen och berättar om sitt författarskap. Fler Solnaförfattare finns på plats med bokbord och säljer sina böcker.

För de yngsta barnen bjuder Solna kulturskola på möjlighet att delta i en danssaga (obs! begränsat antal deltagare) och för barn från 5 år hålls en återbruksworkshop med gallrade böcker. Programmet ramas in av ösig amerikansk folkmusik av Rockridge Brothers. Mässan invigs av Lars Rådén, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Showlinje 3 från Solna kulturskola invigningsdansar. Det bjuds även på fika för stora och små vid författarscenen.

Solnas bokmässa startade år 2009. Under åren har bland andra Agneta Pleijel, Alex Schulman, Kajsa Grytt och Björn Ranelid gästat bokmässan. Personalen på Solna stadsbibliotek vill gärna hålla traditionen vid liv och utlovar ett extra festligt program i år.

Se hela programmet här: https://bibliotek.solna.se/sv/event/solnas-bokm%C3%A4ssa

den 4 november 2019