Skogens systrar

En smygande känsla av att vara iakttagen.. Badkläderna plötsligt försvunna från den öde stranden.. För Tom blir den tråkiga tillvaron i nya sommartorpet snart både mystisk och farlig när han dras till skogens systrar.

Tom följer motvilligt sina föräldrar till det nya sommartorpet som ligger mitt ute i djupaste skogen. Föräldrarna har fullt upp med att renovera stugan. Tom surar och ger sig ut för att bada vid en liten skogssjö. Han får snart en känsla av att inte vara ensam och mycket riktigt: någon stjäl hans kläder medan han simmar! Och på nätterna försvinner mat ur familjens jordkällare.
Det visar sig vara några mystiska systrar som stryker runt i skogen. Var kommer de ifrån? Det finns inte ett hus på flera mil förutom ett nedbrunnet torp nära sjön.. Och varför är de så förvildade och förtegna? Så identiska till utseendet men ändå väldigt olika? Trots hot från en av systrarna dras Tom till de mystiska flickorna i en jakt på sanningen som blir alltmer spöklik.

Skogens systrar är en småläskig historia som kan vara mysig att läsa som kapitelbok tillsammans med en vuxen om man är sjuårsåldern. För den som vill veta hur det går för systrarna finns en fortsättning i Flykten och Brunnen. Det är berättelser om hur en av flickorna rymmer från sin fosterfamilj för att återförenas med systrarna i skogen - och slutligten i Brunnen försöker ställa allt tillrätta mellan de levande och döda.

Skogens systrar, Flykten och Brunnen är skrivna av Petrus Dahlin som är mest känd för sina populära barndeckare om Kalle Skavank.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Lafolie den 26 oktober 2010