Silverpojken

Mystiska matstölder. Vart tar maten vägen?

Det finns ett ställe i ”Silverpojken” som är lite avgörande. Aladdin, som pojken heter, befinner sig nere i källaren. Han ska leta fram en glödlampa åt sin mamma, som befinner sig i köket och bakar. Men lampan i köket har gått sönder. För att komma åt förrådet av lampor i källaren måste Aladdin lyfta undan en spegel. Såklart att han ser sig själv i spegeln. Men gissa om han blir rädd när han upptäcker att han också ser spegelbilden av en grabb i kortbyxor. Allt i källaren blir samtidigt svart!
  Aladdin som bor i Åhus har lagt märke till pojken tidigare. Hans föräldrar misstänker att det går omkring en tjuv i trakten, för det försvinner mat från deras restaurang. Det borde inte vara något bekymmer, men nu är det faktiskt så att deras ekonomi är lite ansträngd. Aladdin tänker att kanske är det grabben i kortbyxor som stjäl? Men vem är han? Kommer han från flyktingbåten som ligger nere i hamnen? Är det därför han stjäl? För att de inte har tillräckligt med mat?
  Tillsammans med Billie som nyss flyttat till Åhus och gemensamma kompisen Simona bestämmer sig barnen för att lösa mysteriet med den försvunna maten. De har en misstänkt vuxen, Mats som arbetar på restaurangen och alltid är så vresig. Och visst får de upp spår när de spionerar på honom, men spåren visar sig leda i en helt annan riktning. Plötsligt handlar det om en sedan hundra år tillbaka försvunnen silverskatt. Om händelser i Åhus historia som polisen aldrig lyckats klara ut. Ska Aladdin, Billie och Simona lyckas bättre? Ja, det är frågan!

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 11 februari 2014