Shoo len

Vad är rätt och vad är fel, hur vet man? Vart går egentligen gränsen? Det är sådana frågor som boken tar upp. Boken handlar också om kärlek och hur svårt det kan vara att älska när man är ung.

”Shoo len” handlar om vänskap, kärlek och hur lätt det är att hamna på fel väg i livet. I boken får man följa ett gäng ungdomar som utför en del kriminella handlingar, och man läser om hur de känner och tänker om allt som händer. Gabi är gängets ledare, och också den som är mest våldsam. Han har ingen framtid och skiter i allt förutom sina kompisar, men egentligen vill han nog bry sig trots allt.

En kväll bestämmer Gabi att de behöver pengar. Gänget följer efter en kvinna från tunnelbanan ända till hennes port, och försöker sen ta hennes handväska. När damen vägrar ge med sig, sparkar Gabi henne hårt i ansiktet. Alla är överens om att de gick för långt den här gången, och Karim vill dra sig ur gänget. Han vet dock inte riktigt hur han ska hantera situationen, Gabi är ju trots allt hans vän som alltid ställer upp.

Boktipset är skrivet av Elin och Sandra, praoelever på biblioteket i Solna C.


 

Målgrupp:

Tipsat av: Solna administratör den 23 februari 2011