Resan till världens farligaste land

"Går du upp för en lång trappa får du se en trollkarl i en kappa. Nig och buga artigt, säg: Hur mås? för att ej förvandlas till en gås. Nig och buga artigt, säg: Godkväll! för att inte bli ett cykelställ."

Så låter det i Resan till världens farligaste land, en bilderbok på rim om hemska farligheter. Resan till världens farligaste land är verkligen farlig, och vi möter både bergtagna barn, en läskig jätte och ett stort spökigt slott med många rum, det ena otäckare än det andra. Att sagan rimmar gör historien mer klurig och rolig än läskig, och illustrationerna är lagom skräckiga.
Boken ser lite ut som en klassisk sagobok, och illustrationerna av Rui Tenreiro är både strama och dekorativa, klara och tydliga men ändå lite lagom äckel-läskiga. Som en gammaldags läsebok, fast på 2010-talet. Rekommenderas för alla modiga förskolebarn, och även för de lite äldre.
Sara på Hallonbergens bibliotek

Tipsat av: Sara på Hallonbergens bibliotek den 3 oktober 2012