Regn och åska

Vad glad jag är att ha läst boken om Rein och Oscar. Jag blev rekommenderad den av en ung låntagare vilket alltid är extra roligt.

Ibland möter du någon och allt bara stämmer så bra. Det spelar inte någon roll att ni kommer från olika länder och pratar olika språk. Så är det för Oscar när han är på semester i Tallin med sin mamma och möter Rein. De två pojkarna dras till varandra och en varm vänskap uppstår direkt. Oscar tycker att deras namn låter som regn och åska. Frågan är om inte dessa fenomen passar bäst ihop. De har liknande drömmar om sin framtid och vilken utbildning de vill satsa på. Snart slår det gnistor om de två. Kanske kan kärleken överleva trots det geografiska avståndet.
Oscar kan prata om sin kärlek med sin mamma och med kompisar. Med pappan som bor långt bort är det svårare. Rein verkar också ha förstående människor i sin närmaste omgivning. De får känna på att alla inte är lika toleranta och öppna för homosexuell kärlek. Det tillfället är en parentes i berättelsen. Det är en fin skildring av kärlek och om att upptäcka sig själv och sin kropp. Och framför allt att våga vara den man är.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristin, Sundbybergs stadsbibliotek den 18 april 2012