Röda spår - Katarina Genar

Samuels sommarlov har börjat men han ser inte fram emot det. Hans två bästisar har åkt på seglarsemester och han har ingen att leka med.

Av en slump ser Samuels pappa en annons (en handskriven lapp) på anslagstavlan på Ica om ett hus som hyrs ut under sommaren. Det ligger en bit utanför stan och Samuel och pappa bestämmer sig för att åka dit och bo där under några veckor. Väl framme vid huset så vet husägaren inte vad de pratar om – han har minsann inte tänkt hyra ut sitt hus – gormar han. Men han låter sig övertalas och lämnar Samuel och hans pappa med en varning att man ska akta sig för huset. … För över hundra år sedan bodde där en konstnär. Hans dotter försvann spårlöst och sedan dess har huset stått tomt.

Samuel är inte förtjust. Det finns inga grannar och ingen täckning på mobilen

Pappan avfärdar Samuels oro men plötsligt börjar mystiska saker hända. Samuel hör viskningar om natten, en gammal gungstol börjar gunga utan anledning och i tornrummets fönster anar Samuel ett blekt ansikte. Hur är det möjligt? Tornrummet har ju varit låst ända sedan konstnären flyttade ut. Håller Samuel på att förlora förståndet? Eller är det någon som faktiskt försöker ta kontakt med honom?

Målgrupp:

Tipsat av: Karin Walterson den 24 april 2017