Röda spår

Vem lurar i tornrummet?

Samuel är på semester med sin pappa. Mest av en slump, faktiskt. De bor i ett hus vid en sjö intill en skog. Ett anslag i konsumaffären därhemma avgjorde saken.
  Pappan sitter och skriver på någon slags avhandling. Simon känner sig lite ensam och övergiven. Alla hans kompisar är på seglarsemester. Simon får på egen hand utforska huset och omgivningarna. Vad är det för en röst han ibland kan höra? Kan det vara ett barn som gråter? Det låter så. Kommer inte ljuden från husets torn, som står låst och igenbommat sedan länge.
  När Simon och pappa anlände träffade de en man som sa att de inte skulle lyssna på Eskil. Men varför de inte skulle lyssna till honom kunde de inte tala om. När Simon senare träffar Eskil på kyrkogården kan han inte låta bli att prata. Vad är det för historier som går om huset, och om den konstnär som bodde där med sin dotter för länge sedan? Och Eskil berättar om en förfärlig olycka, som än idag tycks hemsöka huset. Gissa om Simon blir angelägen att bege sig därifrån, tillsammans med sin pappa.
  Katarina Genar berättar stämningsfullt om huset och om trakten däromkring, den djupa sjön, skogen som står tät kring husknuten, om farorna som hotar. Hon berättar om en öde trakt som kanske kan få nytt liv, inte minst tack vare konstnärens kvarlämnade tavlor. Och tack vare den nyckel Simon hittar, som leder upp till tornrummet, dit ingen varit på många år. Ska Simon våga?

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 30 december 2014