Pojkarna

Sommaren när Bella, Momo och Kim just fyllt fjorton år kommer att förändra allt.

De tre flickorna håller sig för sig själva. De håller sig undan pojkarnas blickar på deras kroppar som växer och spränger och utvecklas i all hast. Mest tid tillbringar de i Bellas växthus där hon driver upp plantor som hon beställer från hela världen. Där kan de dra sig tillbaka till en egen värld av exotiska blommor, tebjudningar och de maskeradkostymer Momo designat speciellt för dem. En värld där de fortfarande tillåts vara barn. I växthuset kan de vara trygga, men en dag kommer ett frö på posten som Bella inte har beställt. När hon sätter det i jorden påbörjas inte bara fröets förvandlingsprocess utan något mycket mer omfattande.

Mer än så vill jag inte berätta om boken Pojkarna. Den är magisk, hemsk och vacker och väldigt speciell, men jag vet inte om man ska känna till så mycket om historien innan man läser den.
Jag hade turen att delta i ett seminarium på årets bok- och biblioteksmässa, då Jessica Schiefauer pratade om sin bok. Hon berättade att hon helst inte ville "slå ett slag" för något, hon ville att boken skulle ställa frågor. Det har hon lyckats med, för den tål att diskuteras, och jag kommer att minnas Pojkarna länge.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 29 september 2011