Paris, chérie

Charmigt i Paris!

Alva går på gymnasiet i Kärrtorp. Andra året. Allting suger. Hon bor dessutom veckovis hos sin pappa, veckovis hos mamma. Mamma har ny särbo, pappa håller sig till sina flaskor, oftast för många. Det gör inte relationen till honom bättre. Han är odräglig.
  Det är inte så konstigt alltså att Alva Björk längtar efter något annat, bättre. Som de flesta kan göra i samma situation. Men för de flesta händer inte något livsavgörande ”annat”. Tillvaron rullar bara vidare i gamla vanliga hjulspår. Så inte för Alva.
  En dag på väg från skolan blir hon tillfrågad av en främmande person om denne får fotografera henne. Visst, svarar hon, och får strax reda på att hon har utsikter att bli modell i Paris. Hennes ansikte är fint och kroppslängden likaså. Det gäller bara att hennes föräldrar också går med på saken, en inte helt enkel detalj.
  Men så befinner hon sig plötsligt i Paris ändå. Hon får tillgång till ett rum att dela med en annan flicka från Australien. Hon lär känna andra modeller, många dryga och lite ovilliga till umgänge. Någon ändå bärande samma känslor av ensamhet som hon själv. Hon visar kläder och skaffar sig en del modelluppdrag. Men framför allt lär hon känna en fotograf, som får hennes unga hjärta att darra.
  Ida Pyk berättar i ”Paris, chérie” en mycket stämningsfull historia om unga Alva Björk som mitt ute i stora vida modevärlden får uppleva hur hennes känslor börjar löpa amok, när telefonen inte ringer som den borde. Charmigt i Parismiljö!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 20 juni 2012