Om ett missfoster

Pauline Wågström är en ung tjej som lever med autism och selektiv mutism. Detta gör att det är svårt för henne att ha relationer med andra människor. När hon träffar en ny person får hon oftast inte fram ett ord.

Detta är inte självvalt utan kan bero på en rad olika omständigheter. Vissa människor känner hon sig trygg med och då fungerar det bättre. Paulines beteende gör att hon utsätts för mobbing av andra i skolan. Den består både i verbala kränkningar och trakasserier på nätet. Vissa har svårt att acceptera att hon är annorlunda och har alla möjliga konstiga föreställningar om varför hon är som hon är.

I Om ett missfoster ger hon sin bild av vem hon är som person och hur hennes funktionshinder präglar hennes liv. Det känns som ett försök att öka förståelsen för personer som har ett funktionshinder och en slags upprättelse för henne som person. Okunskapen om autism är stor och därför är det här en viktig och relevant bok. Skrivandet är Pauline Wågströms stora intresse och hon har redan gett ut och medverkat i flera böcker, bland annat romanen Be strong och antologin Annorlunda som båda kom ut 2010.

Lina på Hallonbergens bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna administratör den 14 mars 2011