Någons hjälte

Superhjältar - finns de? Hela staden ställer sig frågan sedan en kvinna räddades undan ett överfall av en okänd man med mask och mantel i Klockbergsskogen. Vem är han? Alla undrar, men ingen vet.Ingen utom Viktor.

Viktor Stenmark tycker sig vara totalt obetydlig. Vanlig och lite osynlig. Han är helt säker på att de flesta i skolan inte ens vet vad han heter. I hemlighet drömmer han om att våga stå på scen och trolla inför publik, men i verkligheten vågar han inte ens anmäla sig till skolans kabaré. Det är klart att inte han kan stå på samma scen som Lina Davidsson i 7D, snyggast i världen!

Men han uppträder i alla fall som trollkarl på ett barnkalas hos mammas väninna. Och i publiken finns en storasyster som är inte mindre än denna Lina Davidsson. Hur pinsamt som helst!!
När han ska åka därifrån har han fått fel väska: istället för sina egna kläder har han fått med sig en träningsväska med inlines och silverfärgad skrinnardräkt. Till Linas förtjusning drar Viktor på sig utrustningen och tar den mest undanskymda vägen hem genom Klockbergaskogen – han kan ju inte gärna ta bussen så som han ser ut.

Nyheten och skvallret kring Supermannen i Klockbergsskogen blir stadens stora snackis. Det är också början på något mellan Viktor och Lina. Och Viktors väg mot kabaréscenen. Men den vägen kantas av en rad förvecklingar, pinsamma situationer och missförstånd som växer till enorma proportioner.

Någons hjälte är en rolig och fartfylld berättelse. Men boken handlar också om ett allvarligt ämne: den blyges önskan att synas och oro för att inte leva upp till förväntningar. 

Tipsat av: Sara Lafolie den 18 november 2011