Mycket mer än så

Audens hela liv har hon varit perfekt på alla sätt. Det har varit hennes enda intresse. Ansvarsfull och duktig med sömnproblem och utan vänner.

Hennes högpresterande föräldrar har alltid varit väldigt krävande. Från den dagen hon föddes och blev döpt efter en halvkänd poet som ett första test i framtida möten - om någon visste vem poeten var skulle den vara tillräckligt intressant att bry sig om.
När sommaren efter highschool kommer, sommaren innan Auden naturligtvis ska börja på ett creddigt college, börjar hon för första gången lessna på kraven och bristen på socialt liv.
Hon bestämmer sig för att spendera sommaren hos sin pappa, hans nya fru och deras nyfödda bebis i den lilla kuststaden Colby. Detta trots att Auden inte är överförtjust i pappas nya fru Heidi som hon anser vara alldeles för ytlig och ”tjejig”, vilket inte är positivt i Audens värld.
I Colby börjar hon arbeta i en butik och i butiken bredvid arbetar Eli, en outsider han med som bär på hemska minnen vilka gör att han inte heller sover på nätterna. Tillsammans spenderar de några sömnlösa nätter med att ta igen sådant hon missat under sin strikta uppväxt, t ex bowla och gå på klubb, och Auden märker att det där med att vara nära någon annan än sina skolböcker kanske inte är så dumt ändå. Sommaren visar henne att allt inte alltid är som man bestämt sig för, det kan vara mycket mer än så!
En riktigt härlig, tjock sommarbok om det komplicerade arbetet med att hitta sig själv, och andra, bakom alla förutfattade meningar, förväntningar och krav. Colby verkar vara den ultimata sommarlovstaden! Komplett med strandpromenad vid kusten där snyggingar cyklar omkring i flip-flops, en udde där ungdomarna har fest varma sommarkvällar och en restaurang med helt perfekta lökringar.
Sträckläs i solstolen och dröm dig bort!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 28 juni 2011