Miljöfokus och Solnaprofiler i stadsbibliotekets vårprogram

Solna stadsbibliotek presenterar vårprogrammet som bjuder på såväl Solnaprofiler och lokalhistoria som miljötema.

Bild på Hagaparken som symbol för vårens program där miljö, lokalhistoria och Solnaprofiler är återkommande teman Foto: Johannes Liljeson

Under våren händer det mycket med lokal anknytning på Solna stadsbibliotek och mars månad får miljötema på biblioteket i Bergshamra. Vårens program finns under "På gång" på bibliotekets webbsida och fler evenemang tillkommer allteftersom.

Tema miljö i mars

På Bergshamra bibliotek arrangeras en miljölördag i mars, för både barn och vuxna. Det blir återvinningspyssel, bok- och leksaksbytarbord och besök av Solnabon Johanna Nilsson, medförfattare till boken ”Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft”. Resejournalisten Marko T Wramén tipsar om fina resrutter och ger praktiska restips utifrån boken ”Med tåg genom Europa”, vid ett senare tillfälle. I samband med Internationella kvinnodagen arrangerar Likabehandlingskommittén en föreläsning även den utifrån miljötema på biblioteket i Solna centrum. Parul Sharma och Elizabeth Smith föreläser under rubriken ”Kvinnor och klimaträttvisa, hur hänger det ihop?”.

Solnaprofiler och lokalhistoria

I maj blir det flera aktiviteter med Solnaanknytning. Carina Burman talar om sin biografi om Bellman och Olle Olssons dotter Lena Olsson, berättar om sin uppväxt i Hagalund på 1950- och 60-talet. Under Historisk lördag blir det program både för vuxna och barn med bland annat Magnus Persson från Solna hembygdsförening. Dessutom kommer en barnboksförfattare från Solna på besök i mars: Anna Damberg läser sin senaste bilderbok ”Barbro och tjuven”.

Sista veckan i mars blir det tema digital tillgänglighet under European All Digital Week, då även skolklasser bjuds in.

den 25 februari 2020