Sök

Om Solna Stadsbibliotek

Om Solna stadsbibliotek

Solna stadsbibliotek är samlingsnamnet för folkbiblioteken i Solna kommun.  Organisationen består av biblioteket i Solna centrum, Bergshamra bibliotek, Ulriksdalsskolans bibliotek och det digitala biblioteket. Vi samarbetar också med Järvastaden vad gäller sommarbiblioteket i Mulle Meck-huset som du hittar i Mulle Meck-lekparken i Järvastaden.

Biblioteket - där det händer

Bibliotek ska öppna fönster ut mot världen. Genom litteraturen ger biblioteken en utblick mot det som finns där ute, men utblicken ges också genom tidskrifter, konstupplevelser, musik, föredrag och tillgång till internet.

Biblioteken ska fungera som en öppen dörr till Solna, där den som flyttat hit kan lära känna sin nya hemstad och sitt nya hemland.

Biblioteken ska vara platser för lärande och skapande, miljöer som lockar till ökat samhällsengagemang och fungera som viktiga mötesplatser.

Biblioteksplan

Biblioteken i Solna har en biblioteksplan. Läs hela planen här: Biblioteksplan_2017-2023_reviderad2020.pdf

Historia

Läs om Solna stadsbiblioteks historia på vår Wikipediasida.

Hbtqi-certifiering

Biblioteken i Solna är Hbtq-certifierade sedan 22 januari 2015. Vid två tillfällen är biblioteken omcertifierade, senaste tillfället 2021.  Hos oss ska alla känna sig välkomna!  Läs mer om Hbtqi-certifieringen.

Bestånd

Du kan söka i vår bibliotekskatalog här på webben eller på plats på något av våra bibliotek för att se vilka böcker och andra medier vi har på biblioteken i Solna. Genom sökfunktionen kan du också se vilka böcker som finns i form av bokcirkelkassar (sök på "bokcirkelkasse") och vilka tidningar och tidskrifter som finns i bibliotekens bestånd.  Listan över vilka tidningar och tidskrifter som finns i bibliotekens bestånd finns också som pdf.


Välkommen att besöka något av våra bibliotek!

Språk