Legend

Pestsmittan sprider sig!

I framtidens Nordamerika sprider sig pestsmittan i de fattiga delarna medan de rika delarna klarar sig varje gång.

Elektorn styr med järnhand och hans porträtt finns överallt. Vid 10 års ålder genomgår du en prövning som avgör din framtid – och om du får se din familj igen. Kanske får du gå i skolan eller börja arbeta men många försvinner efter prövningen och ses aldrig till igen. Det talas om arbetsläger men är det sanningen?
Day misslyckades på prövningen och har levt på gatan i 5 år. Han är snabb, smidig och smart. Han är också en efterlyst legend för att han gång på gång trotsar lagarna och kommer undan. Days svaghet är hans familj, hans två bröder och hans mamma. Bara hans äldre bror vet att han fortfarande lever.
June är rik och priviligierad men har växt upp med sin storebror Metias sedan deras föräldrar dog i en olycka.  June fick också det högsta resultatet någonsin på prövningen och ses som ett underbarn med en lysande militär framtid. Då blir Metias mördad och allt sätts på spel.
Snabbt sprids informationen att det var Day som mördade Metias och June ger sig av för att hitta honom. Är Day en mördare? Efter att Days och Junes världar kolliderat blir ingenting sig likt.
Legend är första delen i en trilogi.

Målgrupp:

Tipsat av: Mie på bibliotek Sundbyberg den 28 maj 2014