Långt ifrån cool

Linnéa som är 11 år och arg på det mesta. Arg på sin mamma som bara skäller på henne. Arg på lillasyster Iris som är fem år och inte verkar ha ett enda bekymmer i världen.

Och det är inte så konstigt att hon är arg när hon inte får vara med i tjejgänget i klassen och de bara viskar bakom hennes rygg. Värst av alla är Vanessa, som förut var Linnéas bästis.

När hon får glasögon tror Linnéa att allt kommer att bli värre; nu kommer hon att kallas glasögonormen också. Men Linnéas mormor ger henne ett tips. Med glasögonen på kan hon bli en annan person; lite modigare, lite tuffare. Och det verkar lyckas; Linnéa blir bjuden på Vanessas fest! Eller är det lite för bra för att vara sant? Det är en sorglig bok förstås, böcker om mobbing är ju alltid hemska. Men boken är ändå lite hoppfull tycker jag, för man känner att Linnéa är en tuff tjej som kommer att klara sig ändå trots alla dumma Vanessatyper som finns i världen.

Ingrid Olsson har tidigare skrivit böcker för lite äldre ungdomar; bland annat "betong fjäril betong" som handlar om den allra första kärleken. Den här boken passar för dig som går på mellanstadiet.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Walterson den 17 december 2010