Kvinnan i svart

En klassisk spökhistoria.

Det är tidigt 1900-tal i London. Den unge Arthur Kipps arbetar som advokat på en byrå där han får mer och mer förtroende, han har en älskad fästmö och trivs med livet. När han för första gången blir skickad på ett eget uppdrag uppe i den norra landsbygden ser han det som en rolig utfärd och en chans att komma ifrån Londondimman. Även om uppdraget verkar lite trist. En gammal kvinna som bott avsides i ett stort hus - Eel Marsh House, utan vänner och släktingar, har avlidit och dödsboet ska gås igenom av advokatbyrån. Kipps ska även delta vid kvinnans begravning.

Det visar sig dock att dimman på landsbygden är ännu tjockare än dimman i London, nästan som den lever ett eget liv. Och är folk inte lite underliga? När Eel Marsh House, eller den avlidna kvinnan kommer på tal vill de inte svara, nästan som att de är rädda för något. På begravningen får Kipps syn på en objuden kvinna, helt klädd i gammaldags svart sorgdräkt. Kanske hon kan svara på hans frågor.

1983 gavs Kvinnan i svart ut första gången på engelska (The Woman in Black). Boken har kallats för en av de läskigaste någonsin och den är verkligen riktigt kuslig. Läs den gärna i ett svep om du har möjlighet, för att uppnå den rätta spökstämningen! 

Tipsat av Elins Sundström, Sundbybergs bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna Administratör den 14 april 2014