Nya Kompisbyrån - Låna en Solnabo

Vill du lära känna en ny kompis? Låna en solnabo via Nya Kompisbyrån!

Nya Kompisbyråns logotyp

Bli kompis!

Vi skapar kontakt mellan nyanlända och etablerade svenskar. Du träffar din nya kompis för en timmes promenad eller fika, en gång. Ett kul sätt att få en ny kompis!

Så här går det till:

  1. Anmälan. Klicka här för att registrera dig, eller kom in till Bergshamra bibliotek eller biblioteket i Solna centrum så hjälper vi dig.
  2. Matchning.Vi hittar en person med liknande intressen som du har. Vi letar i första hand efter en ny kompis som också bor i Solna, i andra hand letar vi efter en passande kompis som bor i aStockholm.
  3. Mötet. Ni träffas och fikar eller går en promenad i ungefär 1 timme.

Om du tycker det är kul får du och din nya kompis gärna ses igen på egen hand, eller anmäl dig igen för att träffa en ny person.   

Om Låna en solnabo och Nya Kompisbyrån

Låna en solnabo är ett projekt som startades 25 november 2016 av Solna stadsbibliotek för skapa möjligheter till möten mellan nyanlända och etablerade solnabor över 18 år. Liknande projekt finns på bibliotek i flera andra svenska kommuner, t.ex i Uppsala och på Gotland. 

Nya Kompisbyrån är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden organisation. Kompisbyråns verksamhet har sedan 2014 syftat till att öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar, och har möjliggjort tusentals nya möten mellan personer från över 126 länder. 

​Den 1 januari 2020 gick de två ideella organisationerna Kompisbyrån (KB) och Invitationsdepartementet (ID) samman och bildar nu Nya Kompisbyrån.