Kejsaren - Roms portar

Romerska legioner, senatorer i togor, intriger, gladiatorer, spänning, kärlek, vänskap, legendariska karaktärer i en fascinerande tid. Svårt att inte bli hänförd!

I boken Roms portar möter vi den unge Gaius Julius Caesar och hans vän Marcus. De växer upp på ett gods utanför Rom och vi får följa dem i början av sina liv, när de först tar sina kliv ut i världen och det som kommer bli en mycket viktig tid i formandet av hela västvärldens historia.
Det är en riktigt härlig berättelse och passar jättebra för de historieintresserade, även om vi får ta berättelserna med en nypa salt. Iggulden spekulerar friskt i frågor om hur och varför Caesar gjorde vissa saker och fyller i de luckor som finns på ett mycket underhållande sätt. Jag blev verkligen sugen på att få följa med på Julius resa och veta mer. Böckerna är perfekt för sträckläsning!
Höjdpunkter var för mig när de lär sig att bli krigare av den ärrade och buttre före detta gladiatorn Renius. En annan favorit är konflikten med den några år äldre plågoanden Suetonius.
Roms portar är första av fem delar i serien Kejsaren. Den allra sista boken Gudarnas blod utkom nyligen på svenska och gör därför serien åter aktuell och detta till ett ypperligt tillfälle att börja läsa böckerna om du inte redan gjort det. Alla böckerna finns att låna!

Tipsat av: Robin Linander, Sundbybergs bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna Administratör den 19 juni 2014