Kawaii

I och med manga har ju Japan blivit uppmärksammat på många sätt; man blir kanske intresserad av att rita manga själv eller vill veta mer om Japan. Kawaii handlar om den ganska speciella musikindustrin i Japan och om ett riktigt fan av den japanska populärkulturen.

I Japan är det nämligen så att unga pojkar redan som barn kan vara superstjärnor som uppträder med sina band, spelar in reklamfilm, är med i olika tv-program och som framförallt är del av en jätteindusti med tidningar, planscher, videos osv. Främst sållas stjärnorna fram genom agenten Johnnys som utbildar och styr sina artister. Och fansen är oerhört trogna; allt från unga tjejer till japanska hemmafruar dyrkar de här stjärnorna. Marita Lindqvist är också en av dem; trots att hon bor i Sverige lägger hon i princip ner hela sin tid och pengar på de här killarna; köper konsertbiljetter; beställer saker via nätet; håller sig uppdaterad via olika communities.

Kawaii är riktigt kul läsning; spännande att lära sig mer om den här något annorlunda kulturen skriven av någon som är så insatt och fast som bara ett riktigt fan kan vara!

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Walterson den 17 december 2010