Kalmars jägarinnor

Småstadsångest och komplicerade relationer.

Det handlar om Jenna, Linden, Jossan, Sudden och Eva – Kalmars Jägarinnor (KJ). Smålands störiga Spice Girls i 90-talets senare hälft. Beryktade i hela Kalmar (med omnejd). Fortfarande är de dömda till gymnasiet, men drömmarna om något annat spirar under den småstadsgrumliga ytan. I alla fall för Eva, historieberättaren. Eva vet att hennes toppbetyg snart kommer ta henne bort, kanske till KTH kanske till London. Så långt bort som möjligt från Kalmar. Än så länge lever hon i symbios med Jägarinnorna, dövar tristessen med kedjerökning, hemgjort ”ambulansvin” och lättare brottslighet tillsammans med stadens självutnämnda bad-boys. Föraktar det tråkiga och präktiga. KJ lever och andas som en kropp, på gott och ont, för Eva gör det ondare och ondare.
Många år senare är Eva tillbaka, nu hos den väldigt gamla mormor Sickan i hennes hus på Öland. Sickan är skör, men Eva är nog skörare – för tillfället. Ska hon ta pickuppen och ta sig över bron? Göra upp en dejt med spökena som hemsöker henne.
Hjärtskärande om den komplicerade relationen till uppväxtens småstad. Kanske mest för de som själva varit där, men komplicerade relationer är väl å andra sidan något som många kan relatera till?

Tipsat av: Elin Sundström, Sundbybergs bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna Administratör den 26 juni 2014