Kalle Skavank - hunden på Lugna gatan

Kioskdeckaren som löser fallen!

En kvinna kommer gående. I handen håller hon ett hundkoppel. Men någon hund syns inte till. Kopplet slutar i ett tomt hundhalsband, som släpar längs marken. Är hon galen, frågar sig Kalle Skavank, som ser henne på promenaden, alltid lika punktligt.
  Vad har hänt? Är hunden död? Har någon stulit eller rövat bort hennes hund? Frågorna hopar sig. För av kvinnan får man inga svar. Hon verkar helt stum. Kanske befinner hon sig i chock? Hur reagerar man annars om ens bästa vän försvinner? Vem kan ha stulit hunden? Och varför. Det är frågorna som hopar sig. Någon måste veta. Här gäller att fråga grannar och vänner till kvinnan. Kanske före detta mannen vet någonting?
  Kalle Skavank jobbar också som deckare. Han vill lösa problem. Till sin hjälp har han Dilsa, sin kusin. Och de är duktiga. Tillsammans har de löst otaliga fall. Fallet med kvinnan och den försvunna hunden blir knepigt. Men de löser det, tro inte annat. Det gäller bara att ringa in rätt gärningsmannaprofil. Ställa rätt frågor i rätt sammanhang. Och lyssna till svaren. Det är de duktiga på.
  De bildar ett radarpar i deckarbranschen. Nästan som hos våra kända deckardrottningar. Gör dem gärna den äran. Följ med på deras äventyr. Det är de värda!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 4 augusti 2011