Juliet, naked

Nick Hornby har rosat marknaden i mer än ett decennium med sina förtjusande relationsromaner. Med den nya, "Juliet, naked" visar han var skåpet skall stå.

Det börjar med att Tucker Crowe, efter många års tystnad, släpper en råmix av sin karriärs enda lyckade skivframgång. Detta faktum utlöser en storm av känslor i det medelålders barnlösa paret Duncan och Annies liv. De arbetar som lärare respektive museikvinna, i en gudsförgäten liten håla strax norr om London. Duncan har vigt sitt liv åt att ta reda på vad som egentligen hände med artisten Tucker Crowe. Han tillbringar osunt mycket tid framför datorn, med att skriva på Tucker Crowes "fansite". Mycket har gått i stå, i Duncan och Annies liv.

Men så dyker plattan upp. Annie råkar höra den först. När Duncan senare får lyssna till den, drabbas han av en smärre chock. Dels detta faktum att Annie undanhållit skivan för honom, dets också det faktum att skivan för honom betyder så otroligt mycket. Snabbt lägger han ut en översvallande artikel på fansiten. Annie, som lyssnar på ett helt annat sätt, kan senare inte låta bli att reagera. Hon skriver ett eget inlägg, där hon argumenterar och förklarar varför hon anser att skivan är ett misslyckande.

Ett psykologiskt ordkrig tornar upp sig mellan Duncan och Annie. Men så får Annie plötsligt svar på sitt inlägg. Den som svarar henne kallar sig för Tucker Crowe. Och nu hettar det till sig ordentligt i denna roman, som definitivt inordnar sig bland de bästa i Nick Hornbys produktion. Läs och njut.

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 16 september 2010