Jag väntar under mossan

En härligt läskig sommarskräckis!

Amanda Hellberg har tidigare skrivit skräck för vuxna. Det här är hennes första ungdomsbok men den passar precis lika bra för vuxna läsare.

Historien handlar om Tilda från England som spenderar sommaren hos sin svenska morfar i hans stuga djupt inne i skogen. Tilda tycker till en början att det är väldigt långsamt i skogen. Det finns bara två grannar inom rimligt avstånd, men de verkar väldigt märkliga, och även om hon tycker mycket om sin morfar saknar hon sina jämnåriga vänner. Tildas mormor har varit försvunnen under mystiska omständigheter sedan Tildas mamma var liten, och det enda Tilda egentligen vet om henne är att hon och mormor liknar varandra väldigt till utseendet.

Det börjar i drömmarna, någon eller något försöker få kontakt med Tilda och snart hör hon mystiska viskningar även på dagen. Hon får tag på en bok som heter ”Nordiska nätter – Sällsamma skepnader ur den svenska folktron” och i den lär hon sig om häxor, tomtar och mylingar. Men vem är det som viskar? Och vad är det som är på gång i skogen? Efter ett tag börjar Tilda till och med fundera kring vem hon själv egentligen är? Finns kanske svaren någonstans i den svenska folktron?
En riktigt härligt läskig sommarbok att läsa på stranden eller sent på kvällen med nattlampan tänd och skuggor i vrårna. Eller varför inte i en stuga djupt inne i skogen med älvorna dansande på ängarna och vättar tassandes runt knuten. Ett stort plus för det vackra bokomslaget och den lockande titeln! Min enda invändning är att den kunde ha varit ännu längre!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 12 juli 2012