Jag blundar och önskar mig något

Näbbet är ett gäng som många vill vara med i, men det är det inte alla som får. Lisas storasyster Anna är med, och idag är Lisa och hennes bästis Nova där för första gången.

Ingen annan är tolv år som Lisa eller tretton som Nova. Alla är äldre. För att få vara med i Näbbet på riktigt finns det prov som Lisa och Nova måste gå igenom. Vissa är rätt så läskiga och pinsamma. Nova verkar tycka att det är mycket roligare att vara med i Näbbet än vad Lisa tycker, hon tyckte det var bättre när det bara var de två. Det värsta är att i april ska Nova åka iväg med cirkusen som hennes föräldrar jobbar på. Vem ska Lisa vara med då? Ibland tänker hon så mycket på Nova att hon inte kan tänka på något annat. Vad är egentligen skillnaden mellan att vara bästis och att vara kär i någon? Hur vet man sånt?

Det här är en fristående fortsättning på Det är jag som är Lisa. Man behöver inte ha läst den innan för att förstå. Men när Jag blundar och önskar mig något är utläst vill man däremot väldigt gärna fortsätta att läsa om Lisa, Anna och alla andra.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin på Bibliotek Sundbyberg den 5 april 2013