Jägaren

En cool thriller!

”Jägaren” är andra del i en planerad trilogi, vars första del hette ”Beskyddaren”. Här följer vi huvudpersonen Mickey Bolitar, på basketplanen dels, men också då han jagad flyr undan sina förföljare. Mickey Bolitar lever i tron att hans far sedan länge är död i en bilolycka. När en gammal kärring i grannskapet hävdar motsatsen måste han ju undersöka saken. Vad var det egentligen som inträffade?
  Kärringen i kråkslottet skrämmer honom på något vis. Mickey fortsätter att nysta i mysteriet med sin pappas död. Eller är han verkligen död? Det verkar ju vara mycket mer mystik kring den där bilolyckan än vad Mickey fattat. Och vem är "Bödeln från Łódź", mannen som är med på en bild från Andra världskriget, men som Mickey VET var ambulansmannen som körde iväg med hans pappa efter olyckan?
  När hans kompis Rachel skottskadas får han ännu mer problem. Det verkar som att polisen försöker dölja vad som hände den kvällen. För Rachel's skull så börjar Mickey själv att luska i vad som hänt. Återigen så verkar det som att det har kopplingar till saker som är såååå mycket större och Mickey är snart ute på lite för djupt vatten...
  Harlan Coben har kan konsten att trissa upp stämningen. Det är coolt på ett hårdkokt vis. Dialogen är fint skruvad, gärna lite humoristiskt. Ju mer jag läser desto bättre tycker jag om den här serien, och jag bara måste få veta hur det ska gå. Längtar efter trean!

Tipsat av: Staffan Engstrand den 9 februari 2015